Llibres/ Salveu-me la mirada/

Any:

(2016)

Textos:

Miquel Martí i Pol

Selecció dels poemes i introducció:

Àlex Broch

Editorial:

Enciclopèdia Catalana

Textos del llibre/

Salveu-me la mirada és una nova edició de bibliòfil d’Enciclopèdia Catalana, que reuneix la poesia d’un dels poetes catalans més populars de tots els temps, Miquel Martí i Pol, amb la creació artística de Joan-Pere Viladecans.

L’extensa selecció, reunida en 5 carpetes, repassa la trajectòria del poeta de Roda de Ter, amb els seus poemes més significats, a la vegada que la seva trajectòria vital i humana, marcada especialment pel seu origen social, el seu entorn immediat i la malaltia que li va condicionar la vida des del 1970.

Aquesta antologia, seleccionada i presentada per Àlex Broch, ha suggerit a Viladecans 17 obres que es reprodueixen en format de tríptic, un gravat original i 6 guardes per a cada una de les carpetes.

La selecció de poemes permet seguir l’evolució biogràfica de Martí i Pol i mostra els aspectes essencials d’aquesta biografia, com són el compromís amb la seva classe social, els efectes i la superació de la malaltia, l’obertura al món, el compromís amb Catalunya i un balanç final de la seva vida.

Edició de luxe: 999 exemplars numerats i certificats, presentats en estoig de fusta de sicòmor serigrafiat, de 48 cm x 37,4 cm. Reproducció giclée del gravat original de Joan-Pere Viladecans creat per a l’obra, supervisada per l’artista, signada, numerada a mà i emmarcada. Les guardes de cadascuna de les carpetes han estat creades especialment per a aquesta edició.

Edició de col·leccionista: 50 exemplars numerats, certificats i signats a mà per Joan-Pere Viladecans, presentats en un estoig de fusta de sicòmor serigrafiat, de 55 x 44,5 cm. Reproducció giclée del gravat original de Joan-Pere Viladecans creat per a l’obra, supervisada per l’artista, signada, numerada a mà i emmarcada. Les guardes de cadascuna de les carpetes han estat creades especialment per a aquesta edició.

Inclou un gravat original de Joan-Pere Viladecans creat per a l’obra a l’aiguafort i carborúndum sobre una base fotogràfica de Pedro Madueño, del qual s’han tirat 50 exemplars numerats i signats per l’artista, sobre paper Hahnemühle de 300 grams, de 50 x 40 cm.